marți, 1 martie 2011

II. Bonum pater ! [ Buna tata ! ]

  • Hai Brianna, iarasi am intarziat. Intr-o zi Sergiu se va satura si iti va da papucii, zise batand din picior in fata unei usi maro o negresa creata, cu ochii negri si gene lungi. Inalta si subtire imbracata intr-o rochita subtire de vara. Se numea Emma, cea mai buna prietena a Briannei. Din spatele usii se auzii o voce subtire si dulce:
  • Imediat Emma, imi mai dau doar cu putin fixativ. Apropo Sergiu ma iubeste prea mult ca sa se supere me mine.
Imaginea Briannei in oglinda arata fenomenal: inalta, subtire, blonda cu ochii verzi deschis, buze mari si fata ovala. Desi avea doar 16 ani ii puteai da 20. Era matura si foarte feminina, probabil imaginea perfecta a Issabellei din perspectiva mamei sale sau mai bine spus a Adrianei. Buclele ei erau perfecte, se vedea ca pierduse ore in fata oglinzii pentru a se aranja, si asta doar pentru obisnuita ei intalnire cu Sergiu, unul dintre cei mai ravniti baieti din liceu, care de asemenea era cu trei ani mai mare, asta din cate stia ea. Pe holul lat in care dadeai dupa ce faceai primul pas in casa, printre toate florile pe care mama Briannei le ingrijea, pe o masuta mica se auzi sunand telefonul. Un barbat inalt si brunet, cu sprancene groase si o expresie serioasa ridica receptorul, iar o voce calda ii rasuna de la celalalt fir :
  • Buna tata !
Ochii barbatului straluceau acum si un zambet puse acum stapanire pe el.
  • Iss... Credeam ca nu vei mai suna odata ! Raspunse acesta usurat si cu adevarat fericit.
  • Ma...Adriana mi-a povestit totul...
  • Iss...! insa acesta nu apuca sa termine ce avea de spus pentru ca Issabella ii reteza cuvintele.
  • Nu conteaza tata, vroiam doar sa te anunt ca maine dupa masa voi fi la tine. Iau avionul de 9:00.
  • Ma bucur si sa sti ca toti te asteptam cu nerabdare.
  • Bine, atat aveam de zis, ne vedem maine. Si convorbirea de incheia, tatal Issabellei ramanand cu receptorul la ureche... si vazand atitudinea Issabellei atat de matura gandindu-se daca nu cumva gresise crezand ca aceasta e cea mai buna alegere care o facuse in legatura cu ea... insa acum nu mai avea cum sa schimbe ceva ce deja luase amploare.

1 comentarii:

Andreea spunea...

Woww...cam scurt,dar bestial...inca ma atrage felul in care scri:x

Trimiteți un comentariu