vineri, 4 martie 2011

VI. Non est! [ Nu era ea ! ]

    Facu pasul, avand mult curaj si incercand sa-si goleasca mintea de tot. Ceea ce o astepta nu era greu de imaginat. Imbratisari din toate partile, felicitari, saluturi, urari de bine, zambete false impartite peste tot... fericire in aer care nu exista, atata falsitate cum nu simtise niciodata pana atunci... atatea voci care vroiau sa o amuteasca de minciuna... Doamne unde ajunsese?
  • Multumesc, multumesc ! Acum ma pot duce in camera mea ?
    Atitudinea Issabellei uimi pe toata lumea. Ingheta toata atmosfera casei.
  • Da sigur, te conduc, zise Ella, mama ei vitrega acum.
  • Multumesc... !
    Ziua de azi era un record... nici nu mai stia de cate ori trebuise sa spuna “Multumesc” fiecare fiind o mare minciuna. Ceea ce ea avea nevoie era liniste, putin intimitate, putin timp de gandire si putin intuneric pentru a i se odihni privirea... si mintea. Ajunsa in camera arunca bagajele pe podea, trase draperiile inchise la culoare si se arunca in patul mare si moale cu cearsafurile albe. Acum de unde avea sa inceapa ? Stia doar ca maine avea sa se inscrie la noua scoala... Visase intodeauna la ea, iar acum ? Nu avea niciun sentiment, nici placut nici neplacut. Nu era nici fericita nici trista, nici linistita nici nelinistita. Nu era ea ! Tot ceea ce ii trecea prin cap era viata ei, Viviana, Adriana si mai nou acel nesimtit a carui aronganta nu avea limite... Niciodata nu avea de gand sa se indragosteasca de genul acela de baiat, era sigura ca asa fusese si Adriana in tineretea ei. Nu intelegea ce erau cu, comparatiile pe care le facea dar... macar le putea face. Inchise usor ochii si isi imagina un viitor complex pe viitor... ceea ce vroia sa faca si ceea ce trebuia sa faca... doua verbe pe cat de adevarate pe atat de diferite si atat de intoielnice . Dupa care in sfarsit adormi . Jos tensiunea era foarte incarcata.
  • Faimoasa printesa ne-a dat cu flit tuturor, zise Brianna. Sa va vad acum daca mai ciocniti sampanie.
  • Brianna ! Striga Ella.
  • Stai linistita. Eu plec. Ne vedem diseara !
    Isi lua prietenii si pleca . Joseph urca in camera lui, iar Ella il imbratisa pe Mihai cerandu-si scuze, poate nu ii iesi rolul de mama perfecta in prima zi a lui Issabella acolo, insa acesta o consola, spunadu-i ca totul va fi bine.

1 comentarii:

Andreea spunea...

Ianis este defapt Ian?:) nu stiu de ce dar fac legatura intre astia doi:))) un capitol superb:x:x

Trimiteți un comentariu